Näinä aikoina lihan syönnin vähentäminen ellei jopa lopettaminen on sangen helpon tuntuista sillä lähestulkoon jokaisessa marketissa on hyvä valikoima vegaani- ja vegetaristiruokavalioon sopivia tuotteita.
Esimerkkinä nyt vaikka kuvan makkarat. Pidän kovasti bratwurstista ja chorizosta ynnä muista aavistuksen kotimaisia jauhopötköjä mausteisimmista makkaroista. Vegemin seitan-bratwurst olisi mielestäni jopa tavallista parempaa. Astrid och apornan hot chörizo on myös sangen mieluinen tuote. Saman firman ghost chili on mausteisin makkara mitä olen koskaan syönyt, oli siinä määrin tulista että toista kertaa en harkitsematta osta. Chilin kanssa ilmeisesti kannataisi olla ainakin rasvaista juotavaa tai majoneesia, jos polttava tunne alkuun yläpäässä ja tuokion kuluttua takapäässä ei ole juuri toivomasi.
Ehkä ainut täysin epätyydyttävä vegaanimakkara on Poutun tofu-kasvisgrilleri. Kuvittelisi että pitkän historian kokenut valmistaja tajuaisi makkaran maun ja suutuntuman päälle paremmin, mutta kasvisgrilleri on molempien suhteen pettymys: jauhomainen ja mauton.
Muuten näitä tulee syötyä helppoina lounaina tai päivällisinä pannulla kasvisten kanssa paistettuna ja hapankaalen kanssa. Bonin nakkeja pilkon kernaasti myös linssikeittoon kuten aiemmin kirjoitin.
Kommentit
Lähetä kommentti